חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

~כל מה שרציתם לדעת על LEGO House~
אמל"ק – חוויה כיפית למכורים ללגו , אבל די ברור שמדובר באטרקציה שהיא קודם כל למשפחות עם ילדים. בנוסף אל תצפו ללמוד על לגו יותר ממה שאתם יודעים כבר…
*****************************************************************
אני כותב את הפוסט אחרי שחזרנו אתמול מטיול בדנמרק הקרירה, שכלל גם ביקור בבילונד. המטרה שלי היא לשתף ברשמים שלי כל עוד הם טריים לגבי החוויה שלי. יותר ממוזמנים להגיב לי או לשאול שאלות!
**כל הדעות והחוויות בפוסט הזה הן שלי ושלי בלבד**

🔴 על ה-Lego House

בית ה-Lego House (נקרא גם Home of the Brick) הוא מרכז מבקרים שמוקדש, איך לא, ללגו שנחנך ב-2017. העיצוב של המרכז הוא של לבני לגו מונחות אחת על השנייה. בתוך המרכז תמצאו פעילויות אינטרקטיביות הקשורות ללגו, בית קפה ומסעדה, חנות לגו, מוזיאון לגו והמון פינות לבנייה עם לבני לגו.

🔴 רכישת כרטיסים ושעות פתיחה

הדרך שאני הכי ממליץ היא לקנות כרטיסים דרך האתר הרשמי 
זה נותן הנחה של 50 קרונה (בערך 25 ש"ח) על כל כרטיס. בנוסף, בגלל שהגענו בעונה שנחשבת Low Season, זכינו לעוד 30 קרונה הנחה על כל כרטיס. משתלם ממש!
דרך האתר גם ניתן לשריין את תאריך ההגעה למרכז, ובכלל לבדוק אם ה-Lego House יהיה פתוח בתאריכים שמתאימים לכם (המרכז סגור כמעט תמיד בימי שני, אבל כדאי לבדוק). בנוסף, ברוב הימים המרכז פתוח עד שעה 16-17, אבל לפעמים הם בוחרים להאריך את שעות הפעילות עד 7 בערב. יותר זמן ללגו!
 
ההמלצה שלנו: הכי קל ונוח כרטיסים לקנות דרך אתר TIQETS או GET YOUR GUIDE

🔴 הגעה ל-Lego House מקופנהגן

המרכז ממוקם בבילונד שבדנמרק. הנטייה הכמעט טבעית תהיה לסגור מלון בקופנהגן, עיר הבירה, ומשם לבצע טיול יום למרכז – אבל זאת תהיה טעות לדעתי! (ובגלל זה גם לא עשינו זאת).
הסיבה היא שבילונד די רחוקה מקופנהגן, וגם בנסיעה וגם בתחבורה ציבורית מדובר על נסיעה של כ-3 שעות לכיוון. כך יוצא שנסיעה הלוך-חזור תיקח לכם 6 שעות מעייפות.

אציין מה שאני יודע על דרכי ההגעה אל לגולנד

תחבורה ציבורית – מהנסיון שלנו בדנמרק, בהחלט אפשר להסתמך על תחבורה ציבורית מבחינת דיוק ונוחות. הנסיעה לבילונד לוקחת כ-3 שעות, וכוללת נסיעה ברכבת של שעתיים עד לעיר Vejle, ומעבר לנסיעה באוטובוס (כ-40 דקות) עד לתחנה קרובה למרכז.
טיסה – לא נכנסנו לעומק לטיסות, אבל בבילונד עצמה קיים נמל תעופה. אנחנו הנחנו שלמרות זמן הטיסה הקצר משמעותית, הבוארדינג וכמובן המחיר לא שווים את המאמץ. אבל אם אתם מעדיפים להימנע מנסיעות ומוכנים להשקיע יותר, זאת בהחלט דרך.
השכרת רכב – זאת הדרך שבה אנחנו הגענו. השכרנו רכב ממרכז ההשכרה בשדה התעופה, ונסענו נסיעה חלקה אל בילונד.
חשוב לדעת: בדרך לבילונד ישנו גשר גדול על המים בשם Storebaelt(החגורה הגדולה). המעבר מעל המים בחלק הזה הוא בתשלום (מה שנקרא Toll), ולא קיימת דרך אחרת לעבור בין האיים בצורה חינמית.
אם אתם מתכוונים לנסוע מומלץ לקחת זאת בחשבון מראש במחיר. אצלנו חברת השכרת הרכב שיקללה את התשלום בעלות ההשכרה, אבל גם אם תשלמו מראש וגם אם תבחרו לשלם בתאי התשלום – דעו שמדובר על 250 קרונה (בערך 125 ש"ח) לכיוון.
אם כבר מדברים על רכב, אז כדאי להגיד גם משהו לגבי חנייה: בכרטיס שתקבלו במייל תוכלו לראות שיש 2 אפשרויות חנייה – חנייה בתשלום בבניין Hovedgaden 24 (שעתיים ראשונות חינם, לאחר מכן כל שעה 15 קרונה), או חנייה ציבורית בחינם ב-Granvej 9. החנייה הציבורית היא במרחק 15 דקות הליכה מהמרכז. לא נורא, אבל לא מומלץ לממהרים (ואומר זאת מנסיון).
אם תבחרו להקשיב לי ולבלות יותר מיום אחד באזור, אני יכול להמליץ לבדוק את הערים הסמוכות ולא רק את בילונד עצמה מבחינת מקומות לינה: אפשר למצוא ב- Kolding, Fredericia או Middlefart (כן זה מקום אמיתי, לא המצאתי) מקומות לינה טובים וזולים, וכולן במרחק 20-30 דקות נסיעה מבילונד.
בגלל שהרבה נוהגים לשלב את הביקור ב-Lego House עם פארק לגולנד, פארק Lalandia או אטרקציות אחרות באזור, אני חושב שזאת האופציה הטובה ביותר.
🔴 אוקיי, ומה לגבי המרכז עצמו?
מה שטוב ב-Lego House הוא שהוא מאפשר שיטוט וסיור עצמי בקומות השונות שלו, כל אחד בקצב שלו ולפי מה שמעניין אותו.
יש מעט אפשרויות שפתוחות לאלו ללא כרטיס, כמו המסעדה MINI CHEF, שבה מזמינים את האוכל על ידי הנחה של לבני לגו בצורה מסוימת, ואחר כך רובוטים מגישים לך את המזון (לא ניסינו אז לא יכול להציע ביקורת מזון); אזורי מנוחה וכמובן – חנות הלגו של Lego House.
הדרך שלי לתאר את חנות הלגו של המרכז זה שהיא "מכובדת"; לא יותר גדולה מכמה מחנויות הענק, כמו החנות בלונדון, ניו יורק או שנגחאי אבל היא בהחלט מזמינה לסייר. יש בה את כל מה שאתם יכולים לצפות מחנות לגו, כמו כל הסטים החדשים, עמדת Pick a brick ועמדה להרכבת Minifigures. כשאנחנו הגענו המקום הפעיל גם את עמדת ההדפסה על דמויות, אבל אני לא בטוח עוד כמה זמן האטרקציה הזו תפעל.
הדבר המיוחד במקום הם הסטים האקסלוסיביים ל-Lego House, מחזיקי מפתחות, ספר וחולצות לילדים. אני התחדשתי במגנט לגו בצורת המרכז 😊
מעבר לאזורים היותר מעניינים דורשים כניסה עם צמיד, אותו מקבלים בעמדות בכניסה עם סריקת הכרטיס הדיגיטלי שלכם. הצמיד הזה הוא יותר מרק הכניסה למרכז עצמו – הוא בעצם ה"כרטיס" הייחודי שלכם לשוטטות במרכז וגישה לפרופיל המיוחד שייפתח עבורכם במרכז בעת הביקור.
בחלק מהמקומות האינטרקטיביים אתם תדרשו לסרוק את הצמיד, והכרטיס יאפשר לכם לשמור תמונות, סרטונים ותוצאות מהפעילויות השונות – ולהוריד אותם למחשב אחרי שתחזרו הבייתה מהטיול!
בולטת במיוחד בכניסה היא המכונה ליצירת לבני לגו.
כן, כן. לגו הצליחו להכניס גרסה קטנה של מכונה ליצירת לבני לגו!
אני אסביר –
אחד הקונספטים המוכרים בלגו הוא ש-6 לבני לגו יכולות לבנות המון קומבינציות. למעלה מ- 915 מיליון!
אז כשמבקרים במרכז, כל מבקר זוכה לקומבינציה אישית משלו, אותה הוא זוכה לקחת איתו גם על כרטיס פלסטיק שמודפס עבורו.
המכונה במרכז מדפיסה ואורזת שקיות של אותן 6 לבני הלגו, אותה אפשר לקחת (כן, בחינם) ולבנות את הקומבינציה שקיבלתם (או כל דבר אחר שתרצו. בכל זאת לגו זה לגו…).
ומשם אני אחלק את סוגי הפעילויות במרכז ל-3: תצוגות, עמדות בנייה ופינות אינטרקטיביות.
כמו שאפשר לצפות, יש המון תצוגות לאורך המרכז. מעץ ענקי לדינוזאורים לערי לגו. אהבתי במיוחד את אזורי התצוגה שהציגו MOCים של בנאי לגו, שלדעתי הוכיחו שמבחינת בנייה מקורית – הAFOLs עדיין מנצחים בענק.
אזור תצוגה עיקרי במרכז הוא "מוזיאון הלגו": המוזיאון מורכב מסיקור ההיסטוריה של חברת לגו, החל בתקופת השפל ועד להתפתחויות החדשות של היום, ומציג כמה פריטי ארכיון מעניינים בהתפתחות של החברה.
במקביל לו יש אולם תצוגה קטן שמכיל דוגמאות לערכות לגו מובילות מכל אחד מהתקופות של לגו.
אזורי הבנייה מדברים בעד עצמם: שולחנות ענקיים עם אלפי חלקי לגו שונים, שמזמינים אתכם להתיישב, להפעיל את הדמיון ולהתחיל לבנות. החוכמה פה היא שאזורי הבנייה האלו מחולקים לפי אזורים וסגנונות, ובעיקר ממקדים אתכם לבנות סביב נושא או פונקציה ספציפית.
בביקור שלי אחד מאזורי הבנייה התמקד בבניית דלעות לכבוד ליל כל הקדושים, והזמין את המבקרים לבנות את הדלעת המפחידה והמקורית ביותר שהם יכולים לדמיין.
עם כמה שזה יישמע מוזר, זה לדעתי היה החלק שהכי נהניתי בו בביקור שלי. השולחנות במרכז הרבה יותר גדולים מהשולחנות שיצא לי לראות בחנויות הלגו הרשמיות, כך שגם מבחר החלקים היה הרבה יותר גדול ומרשים לבחור ממנו.
בנוסף, ליד עמדות הבנייה הם הרימו עמדות תצוגה לשם השראה, שיעזרו לכם לראות כמה רחוק אפשר ללכת עם הבנייה שלכם (או לחילופין, להרגיש רע שאתם לא כאלו מוכשרים כמו שחשבתם…).
למעבר קל לאזורים האינטרקטיביים אני אציין אזור שלמעשה שילב בין אזור בנייה לאזור אינטרקטיבי:
מתחם בנייה שמזמין אתכם לבנות בניינים או אזורים עבור עיר קטנה על משטח מרובע. ברגע שמניחים את הבנייה שלכם באזור המיועד, המקרן המשוכלל למעשה סורק את מה שבניתם ויודע לזהות אם מדובר בבניין או בפארק קטן, ו"משנה" את התצורה של העיר לפיה. אפשר לראות את הכביש שמוקרן על המשטח משתנה, ודמויות לגו קטנות מגיעות לבקר את הבניין או הפארק שבניתם.
אין יותר מזה באטרקציה הזו, אבל היא בהחלט יותר אינטרקטיבית משאר אזורי הבנייה.
רוב האטרקציות האינטרקטיביות ידרשו מכם או לסרוק או לצלם.
רוב האטרקציות שדורשות סריקה מתמקדות בבנייה של דמות מסוימת בלבני לגו, ש"תקבל חיים" על המסך לאחר הסריקה. למשל – פרצוף שתבנו בלגו ייסרק ויתחיל לרקוד. הדג שבניתם ייצטרף לאקווריום הענקי לשאר הדגים שמבקרים בפארק בנו.
האטרקציות שמשתמשות במצלמה גם נחמדות, למרות שפחות מרשימות טכנולוגיות: עמדת בניית דמויות, שלאחריה אפשר לצלם את הדמות שהרכבתם כאילו היא מצולמת למגזין; עמדת סרטוני סטופ-מושן שמזמינה אתכם לייצר סרטון לגו משלכם; ועמדת צילום דיוקן שלאחריה התמונה שלכם מעובדת לדיוקן שנראה כאילו נבנה מלבני לגו (אי אפשר לקנות את הדיוקן לאחר מכן, בניגוד למכונות כאלו בחנויות לגו).
אטרקציה שקצת שונה מזמינה אתכם לשלוט ברובוט מלגו כדי לשתול פרחים. אתם שולטים ברובוט בטאבלט מיוחד, ושולטים בתזוזה שלו על ידי הנחת פקודות ספציפיות כמו "קדימה", "אחורה", "חפור", "השקה", שלאחריה דבורים וירטואליות מגיעות ומפרות את הפרחים ששתלתם.
זאת אטרקציה שהפתיעה אותי מבחינת המחשבה והאסטרטגיה שהיא דרשה. לצערי האטרקציה מוגבלת בזמן, ולפחות עבורנו ההסבר לא באמת כיסה את סודות השליטה ברובוט. אז אם יש לכם אפשרות לבצע אותה יותר מפעם אחת אני ממליץ – פעם אחת להבין את הקונספט, ופעם שנייה לנסות לקבל תוצאה גבוהה.
אני חייב להגיד שהאטרקציות האינטרקטיביות היו נחמדות, אבל הן בהחלט יהיו יותר אפקטיביות על קהל יותר צעיר.
הסיבה שאני אומר את זה היא אחרי שחוויתי סוגים שונים של מוזיאונים אינטרקטיביים ופארקים חוויתיים ברחבי העולם, ההתלהבות מהאינטרקטיביות היא מאוד קצרה. רוב המאמץ והזמן בדרך כלל יהיה מושקע בבניית הדמות או בלנסות להרכיב מבנה כמה שיותר יצירתי.
🔴 אז מה חשבתי ודברי סיכום
מי שמכיר אותי יודע שאני מעריץ ענק של לגו, ואני בהחלט לא מתחרט שנסעתי ל-Lego House.
אבל אחרי שחזרתי ההרגשה היא שמדובר היה בביקור "עלייה לרגל" בעיקר.
אני יכול להעיד שהמעריצים של לגו שיחפשו להעמיק את הקשר עם המותג פחות יקבלו את זה שם – כי הוא בעיקר מכיל את מה שאתם יודעים כבר.
אני גם לא רואה דרך שבה המקום יהפוך את אלו שסולדים מלגו למעריצים של המותג, כי הוא בהחלט בראש ובראשונה מיועד לאלו שמכירים ואוהבים לשחק עם לגו ולבלות עם דברים שקשורים ללגו.
אם אתם מעריצים של לגו (כמוני), אתם בטוח תצליחו להוציא מהמקום הזה כמה שעות טובות בכיף.
מה שכן – בתמונות ובסרטונים הראתי אפילו לא שמינית ממה שיש למרכז הזה להציע!
גם כי הייתי עסוק בלראות ולחוות, אבל גם כי אני חושב שבהחלט מי שמתכוון להגיע לשם, מומלץ שיגיע ויחווה את כל מה שיש למקום להציע בעצמו.
כמו שכתבתי למעלה – אלא אם כן אין לכם הזדמנות אחרת, אני הייתי ממליץ לשלב עוד אטרקציה או שניים בבילונד או בסביבה, ולישון באזור לפחות לילה אחד (אם רוב הטיול שלכם הוא בקופנהאגן).
Lego House
Lego House

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

 

חוויה בדנמרק מתחילה כאן

דילוג לתוכן