עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

בקצרה
מוזיאון ספינות הוויקינגים (Vikingeskibsmuseet) נמצא על שפת פיורד רוסקילדה, כחצי שעה ברכבת מקופנהגן. במרכזו חמש ספינות ויקינגיות מקוריות שנמשו מהפיורד, ובחוץ יש נמל עם העתקים, מספנה פעילה ושייט יומי מאי עד ספטמבר. ילדים עד גיל 17 נכנסים בחינם, וביקור לוקח שעתיים עד שלוש שעות.
השוואת מחירים והזמנה: סיור יום מקופנהגן: קתדרלת רוסקילדה, טירות ומוזיאון הספינות
GetYourGuideבדיקת מחיר ★4.5 · 52 ביקורות
להזמנה ←
כדאי להשוות - אותה חוויה עשויה להימכר במחיר שונה אצל כל ספק. לחצו "להזמנה" לבדיקת המחיר והזמינות העדכניים ולתפיסת מקום לתאריך שלכם.

המוזיאון פתוח כל יום בשנה. בקיץ יש בו הרבה יותר לעשות, כי הנמל, השייט והעלייה לספינות פועלים רק בעונה.

זה לא מוזיאון של ויטרינות. חלק גדול מהביקור עובר בחוץ, ליד המים, בין סירות עץ ובוני סירות שעובדים בכלים מסורתיים.

חמש הספינות של Skuldelev

הסיפור מתחיל בסוף תקופת הוויקינגים. כדי להגן על רוסקילדה, אחת הערים החשובות של הממלכה והכנסייה, נגררו שלוש ספינות ישנות אל הנקודה הצרה בפיורד ליד הכפר Skuldelev. מילאו אותן באבנים והטביעו אותן בתעלת השיט הישירה לעיר. אחרי כעשרים שנה נוספו עוד שתיים.

כעבור אלף שנה הקיפו את המחסום בסכר ברזל, שאבו את המים והתחילה אחת החפירות הארכאולוגיות החשובות בדנמרק. היום החלקים ששרדו מוצגים באולם הספינות, מול חלון ענק שפונה אל אותו פיורד.

כל ספינה מספרת משהו אחר. אחת היא ספינת משא גדולה לים הפתוח, שנבנתה במערב נורווגיה. אחרת היא סירת דייגים קטנה מאותו אזור. והגדולה מכולן היא ספינת מלחמה ארוכה של 30 מטר, שנבנתה בדבלין ונשאה עשרות חותרים.

הנמל, המספנה וההעתקים

מחוץ לאולם נמצא אי המוזיאון. שם עוגנים העתקים בגודל מלא של הספינות, ובמספנה בונים ומתקנים סירות עץ בשיטות של פעם. בעונת הקיץ אפשר לעלות לסיפון של ספינה ויקינגית בנמל.

ההעתק המרשים ביותר הוא Havhingsten fra Glendalough, הסוס הימי, שחזור של ספינת המלחמה מדבלין. בוני הסירות של המוזיאון בנו אותו במשך ארבע שנים עם העתקים של כלי עבודה ויקינגיים, ואחר כך הוא הפליג מרוסקילדה לדבלין וחזרה. קל לזהות אותו בנמל לפי הפסים הכחולים, האדומים והצהובים בצדי הספינה.

במספנה עובדים כל יום בקיץ, ובחורף רק בימי חול.

שייט בפיורד: כולם חותרים

מה-1 במאי עד ה-30 בספטמבר יוצא כל יום שייט על סירות עץ נורדיות מסורתיות, צאצאיות ישירות של ספינות הוויקינגים. זה לא שייט שבו יושבים ומסתכלים. כל מי שעל הסיפון חותר ועוזר להרים את המפרש המרובע, ואיש צוות מנוסה מוביל את הסירה ומספר על ההיסטוריה.

על כל סירה יש מקום לעד 20 משתתפים, והרבה הפלגות נמכרות מראש, אז כדאי להזמין באתר המוזיאון. כרטיס השייט כולל גם כניסה למוזיאון. ילדים מתחת לגיל 4 לא יכולים להשתתף, ולילדים בגילי 4 עד 14 יש מספר מוגבל של מקומות. שייט יכול להתבטל במזג אוויר מסוכן או כשיש מעט נרשמים.

חגורות הצלה והסבר על החתירה כלולים. בגדים פרקטיים לחוץ הם חובה, כי על המים תמיד קר יותר.

מה יש לילדים

החדשות הטובות למשפחות: ילדים עד גיל 17 נכנסים בחינם כל השנה. ילדים מתחת לגיל 14 צריכים להגיע עם מבוגר, כך שמשפחה עם כמה ילדים משלמת בפועל רק על ההורים, וזה עושה את המוזיאון לאחת האטרקציות המשתלמות באזור.

בתוך אולם הספינות יש מספנת ילדים. בחוץ יש כפר ילדים, ויש גם משחק דיגיטלי בשם MuseumMystery שהופך את הביקור לחיפוש. לבני נוער ולמבוגרים יש הסבר שמע להורדה וסיורים מודרכים יומיים באנגלית באולם הספינות.

עם עגלת תינוק צריך לדעת שבאולם הספינות יש הרבה מדרגות ואין מעלית. בכניסה פונים לעמדת המידע, והצוות עוזר להיכנס דרך הכניסה האחורית. יש משטחי החתלה ליד השירותים באולם ובקפה Knarr.

בדיקת זמינות והזמנה מיידית
Powered by GetYourGuide

שעות, כרטיסים ונגישות

בעונת הקיץ, מה-1 במאי עד אמצע אוקטובר, המוזיאון פתוח מעשר עד חמש. בעונת החורף הוא פתוח מעשר עד ארבע, אבל השייט והעלייה לספינות בנמל סגורים, והמספנה פועלת רק בימי חול, כך שהביקור קצר יותר. כרטיס אפשר לקנות באתר או בקופה, ובאתר הוא קצת זול יותר. יש גם כרטיס משפחתי לשני מבוגרים וילדים.

גם Copenhagen Card בגרסת DISCOVER כולל את המוזיאון, יחד עם הרכבת לרוסקילדה. השייט לא כלול בכרטיס ונקנה בנפרד.

משתמשי כיסא גלגלים נכנסים בחינם עם מלווה אחד. מהכניסה האחורית אפשר להגיע לשלוש מתוך חמש הספינות, לתערוכה המתחלפת ולמספנת הילדים. שתי ספינות, הקולנוע והחנות דורשים מדרגות. המוזיאון מתכנן בניין חדש שיהיה נגיש לגמרי.

אוכל, ציוד וכלבים

מותר להביא אוכל. יש שולחנות פיקניק באי המוזיאון ודשא מול אולם הספינות. בקפה Knarr, שמשקיף על סירות העץ, מגישים סלטים, כריכים, ארוחות צהריים ועוגות.

במרתף של אולם הספינות יש לוקרים בחינם לתיקים ולמעילים, עם פיקדון של מטבע. מותר לצלם, גם עם פלאש רגיל, אלא אם יש שלט אחר. כלבים מותרים בשטחים הפתוחים בלבד, לא באולם הספינות, ולכן מי שמטייל עם כלב יכול ליהנות מהנמל ומהמספנה אבל יצטרך לוותר על הספינות המקוריות.

איך מגיעים מקופנהגן

ברכבת: רוב הרכבות האזוריות מהתחנה המרכזית עוצרות ברוסקילדה. מהתחנה הולכים 20 עד 25 דקות, דרך העיר ובירידה לכיוון הפיורד, או נוסעים באוטובוס 203. הכתובת היא Vindeboder 12, 4000 Roskilde.

ברכב: כ-40 דקות מקופנהגן בכביש 21, או כ-45 דקות ב-E20. ליד אי המוזיאון יש חניון חינמי גדול עם עמדות טעינה. בקיץ הוא מתמלא לפעמים, ואז מחפשים חניה חינמית אחרת בעיר.

את כרטיסי התחבורה בקופנהגן כדאי לסדר מראש, לפי מה שמוסבר בעמוד לפני הטיסה לקופנהגן. ומי שמעדיף יום מאורגן יכול להצטרף לסיור יום מקופנהגן שמשלב את הקתדרלה, שתי טירות ואת המוזיאון בעונת הקיץ.

מה עוד ברוסקילדה

את רוב העיר אפשר לראות בדרך מהתחנה למוזיאון. הקתדרלה, שבה קבורים מלכי דנמרק, נמצאת במרכז, ושווה לעצור בה לפני הירידה לפיורד. עוד רעיונות יש בעמוד על רוסקילדה.

מי שרוצה לישון בעיר ולא לחזור באותו ערב ימצא אפשרויות ברשימת המלונות ברוסקילדה. ומי שמתכנן גם יום של טירות בצפון זילנד יכול להתחיל מעמוד טירת קרונבורג.

מוזיאון ספינות הוויקינגים: פרטים מעשיים
נושאפרטים
כתובתVindeboder 12, 4000 Roskilde
קיץ1 במאי עד אמצע אוקטובר, 10:00 עד 17:00
חורף10:00 עד 16:00
שייטכל יום, 1 במאי עד 30 בספטמבר
ילדיםעד גיל 17 בחינם
רכבתלתחנת Roskilde, ואז הליכה או אוטובוס 203
זמן ביקורשעתיים עד שלוש שעות

מה חשוב לדעת לפני שמגיעים

  • ילדים עד גיל 17 בחינם
  • את השייט כדאי להזמין מראש
  • השייט כולל כניסה למוזיאון
  • מותר להביא אוכל לפיקניק
  • בחורף אין שייט ועלייה לספינות

טעויות שכדאי להימנע מהן

  • להגיע בחורף בשביל השייט
  • להביא ילד מתחת לגיל 4 לשייט
  • להגיע עם עגלה בלי לפנות למידע
  • לא להזמין שייט מראש בקיץ
  • להגיע בבגדים לא מתאימים לשייט

שאלות נפוצות

איך מגיעים למוזיאון מקופנהגן?

ברכבת לרוסקילדה, כחצי שעה, ומשם 20 עד 25 דקות הליכה או אוטובוס 203.

האם ילדים משלמים?

לא. ילדים עד גיל 17 נכנסים בחינם כל השנה.

מתי אפשר לשוט בספינה ויקינגית?

כל יום מה-1 במאי עד ה-30 בספטמבר. כדאי להזמין מראש, והכרטיס כולל כניסה למוזיאון.

מאיזה גיל אפשר להשתתף בשייט?

מגיל 4. לילדים בגילי 4 עד 14 יש מספר מוגבל של מקומות, והם חייבים להיות עם מבוגר.

האם המוזיאון כלול ב-Copenhagen Card?

כן, בגרסת DISCOVER, שכוללת גם את הרכבת לרוסקילדה. השייט לא כלול.

כמה זמן לתכנן?

שעתיים עד שלוש שעות למוזיאון. עם שייט ועם הקתדרלה זה כבר יום כמעט מלא.

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

 

חוויה בדנמרק מתחילה כאן