עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

ימי חגיגת העיצוב בדנמרק הם מסוג האירועים שמצליחים להסביר, בתוך כמה שעות של שיטוט בעיר, למה דנמרק נחשבת לאחת המדינות המשפיעות בעולם בתחום העיצוב, האדריכלות, הריהוט, התאורה והאסתטיקה היומיומית. לא מדובר רק באירוע מקצועי של מעצבים, אדריכלים וחברות ריהוט, אלא בחגיגה עירונית פתוחה, חכמה ומאוד נגישה, שמצליחה להפוך את קופנהגן (Copenhagen) למרחב חי של רעיונות, חומרים, צבעים, חללי תצוגה, בתים פתוחים, סטודיואים, גלריות, השקות ומפגשים עם האנשים שעומדים מאחורי עולם העיצוב הדני. בשנת 2026 ימי העיצוב המרכזיים מתקיימים בין 10 ל-12 ביוני, וזהו אחד התאריכים הטובים ביותר בשנה למי שרוצה לחוות את קופנהגן לא רק כעיר יפה, אלא כעיר שחושבת אחרת: איך נראה בית מודרני, איך מתכננים חלל קטן בצורה חכמה, איך משלבים קיימות בלי לוותר על יופי, איך תאורה משנה אווירה, ואיך רהיט פשוט יכול להפוך לחלק מהתרבות המקומית.

היופי הגדול של ימי חגיגת העיצוב בדנמרק הוא שהחוויה לא מתרחשת באולם אחד סגור, אלא מתפזרת ברחבי העיר. במקום להיכנס למתחם תערוכות ענק ולצאת ממנו אחרי כמה שעות, המבקרים עוברים בין שכונות, רחובות, חנויות, חללי תצוגה, חצרות פנימיות, מבנים היסטוריים, מחסנים תעשייתיים שעברו הסבה, בתי קפה, גלריות וסטודיואים פעילים. קופנהגן הופכת למעשה למוזיאון פתוח של עיצוב עכשווי. בכל פינה אפשר למצוא משהו אחר: מותג דני מוכר שמציג קולקציה חדשה, מעצב עצמאי שפותח את הדלת לסטודיו שלו, תערוכה זמנית שעוסקת בחומרים ממוחזרים, מיצב תאורה, חלל אירוח מעוצב, הרצאה קצרה, פופ-אפ קולינרי או שיתוף פעולה בין אדריכלים, אמנים ויצרנים מקומיים. זו בדיוק הסיבה שהאירוע מתאים לא רק לאנשי מקצוע, אלא גם למטיילים שאוהבים מקומות יפים, חוויות עירוניות, השראה ותרבות מקומית.

מה הופך את ימי העיצוב בדנמרק לכל כך מיוחדים?

דנמרק לא מתייחסת לעיצוב כאל קישוט. עבור הדנים, עיצוב הוא כלי מעשי שמשפיע על איכות החיים: איך יושבים, איך אוכלים, איך עובדים, איך מארחים, איך מתניידים בעיר ואיך מרגישים בתוך חלל. לכן, כשמגיעים לימי העיצוב בקופנהגן, מהר מאוד מבינים שהמיקוד הוא לא רק ביופי חיצוני, אלא גם בשימושיות, נוחות, פרופורציות, חומרים, אור טבעי, תכנון ארוך טווח וקשר בין האדם לסביבה שבה הוא חי.

זהו אירוע שמציג את העיצוב הדני דרך כמה שכבות במקביל. מצד אחד, אפשר לראות מותגים ותיקים שממשיכים את המסורת הסקנדינבית של קווים נקיים, עץ טבעי, גוונים רגועים ותכנון מדויק. מצד שני, אפשר לפגוש דור צעיר יותר של יוצרים שמנסה לשבור את הקווים המוכרים, לעבוד עם חומרים חדשים, לשלב טכנולוגיה, לעסוק במשבר האקלים ולבדוק מחדש מהו בכלל מוצר טוב. השילוב הזה בין מסורת לחדשנות הוא לב החוויה. לא מדובר בנוסטלגיה לעיצוב סקנדינבי קלאסי, אלא באירוע שמראה כיצד דנמרק ממשיכה להוביל שיחה עולמית על עתיד המרחב הביתי, העירוני והמסחרי.

למי ימי חגיגת העיצוב בדנמרק מתאימים?

האירוע מתאים במיוחד למי שאוהב עיצוב פנים, אדריכלות, רהיטים, תאורה, חנויות קונספט, צילום, גלריות, חללים יפים, קפה טוב ואווירה עירונית מתוחכמת. הוא מתאים לזוגות שמחפשים חופשה קצת אחרת בקופנהגן, לאנשים שכבר ביקרו בעיר ורוצים להכיר אותה מזווית פחות תיירותית, לאנשי מקצוע מתחומי העיצוב והבנייה, לבעלי עסקים שמחפשים השראה לחללים מסחריים, וגם למטיילים שפשוט אוהבים להיכנס למקומות לא שגרתיים.

מי שמגיע עם ילדים קטנים יכול לשלב חלק מהאירועים, אבל צריך לבחור בזהירות נקודות פחות עמוסות ולא לבנות יום ארוך מדי סביב חללי תצוגה. לעומת זאת, בני נוער שמתעניינים בעיצוב, אופנה, צילום, מדיה, אדריכלות או אמנות יכולים ליהנות מאוד, במיוחד באזורים צעירים יותר כמו וסטרברו ורפסהלואן. האירוע פחות מתאים למי שמחפש אטרקציה תיירותית קלאסית עם מסלול ברור, הסברים קבועים ותחנות צפויות. כאן החוויה בנויה על שיטוט, סקרנות, כניסה לחללים שונים וגילוי הדרגתי של העיר.

איפה כדאי להתמקד אם יש רק יום או יום וחצי?

אם יש לכם רק יום או יום וחצי, הטעות הגדולה ביותר היא לנסות להספיק הכל. ימי העיצוב בקופנהגן כוללים כמות גדולה מאוד של תערוכות, חללים ואירועים, אבל הערך האמיתי מגיע כשבוחרים נכון ולא רצים ממקום למקום. מומלץ להתמקד בשניים או שלושה אזורים בלבד ולבנות מסלול נוח, רציף והגיוני.

האזור הראשון שכדאי לשקול הוא מרכז העיר, שם בדרך כלל נמצאים חללי תצוגה מסודרים, מותגים מוכרים, חנויות עיצוב, גלריות ומבנים שקל לשלב עם הליכה עירונית. זהו אזור טוב למי שמגיע בפעם הראשונה ורוצה להתחיל במקום נגיש, מסודר ויחסית קל להתמצאות. היתרון הגדול של המרכז הוא שאפשר לשלב בו גם קפה, ארוחה קלה, חנויות, רחובות יפים ונקודות תיירות מוכרות בלי לסטות יותר מדי מהמסלול.

האזור השני הוא וסטרברו (Vesterbro), אחת השכונות המתאימות ביותר למי שרוצה לחוות את הצד הצעיר, העירוני והקצת פחות רשמי של קופנהגן. זהו אזור עם חנויות קונספט, בתי קפה, ברים, חללי עבודה, גלריות ותחושה יצירתית יותר. במהלך ימי העיצוב, וסטרברו יכולה להיות בסיס נהדר לשיטוט בין תצוגות קטנות, חנויות מעוצבות ופופ-אפים זמניים. זה אזור שמתאים במיוחד למי שאוהב לשלב עיצוב עם אוכל, אנשים, רחוב ואווירה.

האזור השלישי הוא רפסהלואן (Refshaleøen), אזור תעשייתי לשעבר שהפך בשנים האחרונות לאחד המרחבים המסקרנים בקופנהגן. כאן החוויה בדרך כלל פחות מלוטשת ויותר ניסיונית: חללים גדולים, מחסנים, מיצבים, עיצוב עכשווי, אוכל רחוב, יוזמות יצירתיות ואווירה מעט מחוספסת יותר. למי שיש רק זמן קצר, לא בטוח שכדאי לפתוח כאן את היום, אבל אם אתם אוהבים חללים לא שגרתיים, עיצוב ניסיוני וסביבה אורבנית אחרת – זה יכול להיות אחד החלקים הכי מעניינים בביקור.

איך לבנות מסלול נכון ליום אחד?

ליום אחד בלבד, כדאי להתחיל במרכז קופנהגן בשעות הבוקר. בחרו 2-3 חללי תצוגה או תערוכות באזור קרוב, והקדישו לכל אחד מהם זמן אמיתי. אל תיכנסו רק כדי לסמן וי. הסתכלו על החומרים, על התאורה, על האופן שבו מוצגים הפריטים, על הקשר בין החלל למוצר. פעמים רבות דווקא הפרטים הקטנים – ידית, כיסא, מנורה, טקסטיל, צבע קיר או סידור שולחן – מסבירים טוב יותר מכל הרצאה מהו עיצוב דני.

בשעות הצהריים כדאי לעבור לאזור וסטרברו, לעצור לקפה או ארוחה קלה, ואז להמשיך לחללים פתוחים, חנויות קונספט ותצוגות קטנות יותר. אם יש אירוע שאתם מאוד רוצים לראות בשעה מסוימת, תכננו את היום סביבו, אבל אל תמלאו את היום באירועים עם שעות קשיחות. חלק מהקסם של הפסטיבל הוא האפשרות לגלות דברים תוך כדי תנועה. בערב, אם יש לכם כוח, אפשר לסיים באזור שיש בו גם ברים, אוכל ואווירה, כדי שהיום לא ירגיש כמו רצף של תערוכות אלא כמו חוויה עירונית מלאה.

ליום וחצי, אפשר להקדיש את היום הראשון למרכז העיר ווסטרברו, ואת חצי היום השני לרפסהלואן או לאזור נמל אחר. כך מקבלים שילוב נכון בין עיצוב מסחרי, עיצוב עצמאי, חללים עירוניים ותצוגות גדולות יותר. מי שמגיע במיוחד בשביל הפסטיבל יכול להוסיף גם שיחות, הרצאות או סדנאות, אבל למטייל רגיל עדיף לשמור על מסלול גמיש יותר.

מה כדאי לחפש במהלך ימי העיצוב?

בימי חגיגת העיצוב בדנמרק לא כדאי להסתפק רק בשמות הגדולים. נכון, מותגי העיצוב הדניים המוכרים יודעים להציג תערוכות מרשימות מאוד, ולעיתים מדובר בחללים שממש שווה לראות גם אם לא מתכוונים לקנות דבר. אבל לצד המותגים הגדולים, כדאי לחפש דווקא את המקומות הקטנים יותר: סטודיואים עצמאיים, מעצבים בתחילת הדרך, פרויקטים של בתי ספר לעיצוב, תערוכות שעוסקות בחומרים, שיתופי פעולה בין אמנים ליצרנים, פריטי קרמיקה, תאורה, טקסטיל ורהיטים שנעשו בסדרות קטנות.

החלקים המעניינים ביותר הם לעיתים אלה שלא נראים נוצצים מיד. לדוגמה, חלל קטן שמציג רהיטים מחומרים ממוחזרים יכול להיות משמעותי יותר מתצוגה גדולה ומסחרית. סטודיו שמציג תהליך עבודה יכול ללמד הרבה יותר מחנות מוכנה ומושלמת. שיחה קצרה עם מעצב מקומי יכולה להפוך את החוויה לאישית יותר, במיוחד אם שואלים על החומר, מקור ההשראה, תהליך הייצור או הקהל שאליו הוא מכוון.

עיצוב דני – מה באמת רואים שם?

העיצוב הדני מתאפיין בדרך כלל בקווים נקיים, שימוש חכם בעץ, מתכת, זכוכית וטקסטיל, צבעים רגועים, פונקציונליות גבוהה והתייחסות רצינית לאור. אבל בפסטיבל רואים גם צדדים חדשים יותר: צבעוניות חזקה, צורות לא צפויות, חומרים ממוחזרים, עיצוב מודולרי, ריהוט לחללים קטנים, תאורה שמותאמת למצבי רוח שונים, פתרונות לעבודה מהבית, עיצוב למרחבים ציבוריים וחשיבה מחודשת על צריכה.

עבור מטיילים ישראלים, זה יכול להיות מעניין במיוחד משום שהפער בין סגנון החיים הדני לסגנון החיים הישראלי מורגש מאוד. בדנמרק יש הרבה יותר דגש על שקט, איפוק, חומריות, סדר, אור טבעי ותחושת איזון. בישראל, לעומת זאת, הבית והמרחב הציבורי לעיתים עמוסים יותר, צבעוניים יותר ודינמיים יותר. לכן הביקור בימי העיצוב לא רק יפה לעין, אלא גם מעורר מחשבה: מה אפשר לקחת מהגישה הדנית הביתה? אולי פחות עומס, תאורה טובה יותר, בחירה חכמה יותר של רהיט אחד איכותי, או תכנון חלל שמתאים באמת לשימוש היומיומי ולא רק נראה טוב בתמונה.

טיפים חשובים לביקור חכם

הטיפ הראשון הוא לבדוק את התוכנית סמוך למועד ההגעה ולא להסתמך על מידע ישן. ימי העיצוב כוללים הרבה אירועים זמניים, וחלק מהפרטים מתעדכנים קרוב לפתיחה. כדאי להכין רשימה קצרה של מקומות חובה, אבל להשאיר לפחות חצי מהיום גמיש. אל תבנו מסלול עם עשר תחנות. זה נראה יעיל על הנייר, אבל בפועל הופך את היום לעמוס מדי.

הטיפ השני הוא לבחור אזורים ולא נקודות בודדות. במקום לסמן תערוכה אחת במרכז, אחת בצפון העיר ואחת באזור תעשייתי רחוק, בחרו שכונה אחת או שתיים והישארו בהן. כך תראו יותר, תתעייפו פחות ותיהנו יותר מהאווירה. קופנהגן נוחה מאוד להליכה ולרכיבה, אבל גם עיר נוחה יכולה להפוך למעייפת אם מתכננים אותה בצורה לא חכמה.

הטיפ השלישי הוא להגיע מוקדם לתצוגות שמעניינות אתכם במיוחד. בחללים פופולריים עלול להיות עומס, במיוחד בשעות הצהריים ואחר הצהריים. בוקר הוא זמן טוב יותר לצילום, לשיחה עם מציגים ולחוויה רגועה. אם אתם רוצים להרגיש את האווירה החברתית של האירוע, שעות אחר הצהריים והערב יכולות להיות מעניינות יותר, בעיקר באזורים עם בתי קפה, ברים ופופ-אפים.

הטיפ הרביעי הוא לא להגיע עם ציפייה לקניות בלבד. חלק מהפריטים יקרים, חלקם מקצועיים, וחלקם מוצגים בעיקר לצורך השראה. החוויה היא לא בהכרח לקנות, אלא לראות, להבין, לצלם, ללמוד ולקבל רעיונות. מי שמגיע עם עין פתוחה יכול לצאת מהפסטיבל עם רעיונות לעיצוב הבית, לעסק, למשרד, לאתר, למיתוג או אפילו לצורת חשיבה חדשה על חלל.

מה ללבוש ומה לקחת?

לימי העיצוב בקופנהגן כדאי להגיע בלבוש נוח, אבל כזה שמתאים גם לכניסה לחללי תצוגה יפים ומוקפדים. אין צורך בלבוש רשמי, אבל כן כדאי לזכור שמדובר באירוע עם הרבה אנשי עיצוב, מותגים ואווירה אסתטית. נעליים נוחות הן חובה, משום שהיום כולל הרבה עמידה והליכה. מומלץ לקחת מטען נייד, בקבוק מים, תיק קל, שכבה דקה למקרה שמזג האוויר משתנה, ומקום פנוי בטלפון לצילומים.

מזג האוויר ביוני בקופנהגן בדרך כלל נוח יחסית, אבל עדיין יכול להיות משתנה. יום יכול להתחיל שמשי, להמשיך עם רוח ולהסתיים בגשם קל. לכן כדאי להיות מוכנים בלי להיסחב יותר מדי. מטרייה קטנה או מעיל גשם קל יכולים להציל יום שלם, במיוחד אם חלק מהמעברים בין התערוכות נעשים ברגל.

איך לשלב את האירוע בתוך חופשה בקופנהגן?

מי שמגיע לקופנהגן במיוחד לימי העיצוב יכול לבנות חופשה של 3-4 ימים סביב האירוע. יום אחד או שניים יוקדשו לעיצוב, ואת שאר הזמן אפשר לשלב עם אתרי העיר, שווקים, תעלות, מוזיאונים, שכונות, פארקים ואוכל. מי שמגיע לחופשה רגילה ובמקרה נמצא בעיר בתאריכים 10-12 ביוני, כדאי מאוד לשלב לפחות חצי יום מהאירוע. זו דרך מצוינת לראות צד פחות שגרתי של קופנהגן, במיוחד אם כבר ביקרתם באתרים המרכזיים או אם אתם מחפשים חוויה יותר מקומית.

אפשר לפתוח את הבוקר בתערוכות, להמשיך לארוחת צהריים בשכונה שבה אתם נמצאים, לשלב קניות בחנויות עיצוב קטנות, ולסיים את היום באזור נעים עם בר או מסעדה. כך האירוע לא מרגיש מנותק מהטיול, אלא משתלב באופן טבעי בתוך העיר. זו גם אחת הסיבות שהוא כל כך מוצלח: הוא לא מחייב אתכם "לעזוב" את קופנהגן כדי לחוות אותו. הוא פשוט גורם לכם ללכת בה אחרת.

טעויות שכדאי להימנע מהן

הטעות הראשונה היא להגיע בלי תכנון בכלל. נכון, שיטוט הוא חלק מהחוויה, אבל בלי כמה נקודות עוגן אתם עלולים לבזבז זמן על חיפוש, הליכה לא יעילה או כניסה לחללים שפחות מעניינים אתכם. הטעות השנייה היא לתכנן יותר מדי. רשימה ארוכה מדי תגרום לכם לרוץ ולא באמת לחוות. הטעות השלישית היא להתעלם ממרחקים. על המפה הכל נראה קרוב, אבל בפועל מעבר בין אזורים יכול לקחת זמן, במיוחד כשעוצרים, מצלמים, נכנסים לחנויות ומחכים בתורים קצרים.

עוד טעות היא לחשוב שהאירוע מיועד רק למקצוענים. חלק מהשיחות והתצוגות אכן מקצועיות יותר, אבל הרבה מאוד מהחוויה נגישה גם למבקרים רגילים. אין צורך להבין במונחים מקצועיים כדי ליהנות מחלל יפה, מוצר חכם, תאורה מעניינת או חנות קונספט מעוצבת. להפך – לפעמים דווקא מבקר שלא מגיע מהתחום רואה את הדברים בצורה ישירה יותר ושואל שאלות טובות יותר.

למה דווקא יוני הוא זמן מצוין להגיע?

יוני הוא אחד החודשים הנעימים ביותר לביקור בדנמרק. הימים ארוכים, האור נשאר עד מאוחר, העיר פעילה יותר, ויש תחושה שקופנהגן יוצאת החוצה אחרי חודשים קרים יותר. ימי העיצוב משתלבים היטב באווירה הזאת, כי הם נשענים לא רק על חללים פנימיים אלא גם על תנועה בעיר, מפגשים, אירועי ערב ושיטוט בין שכונות. עבור מטיילים מישראל, זהו זמן נוח יחסית מבחינת מזג אוויר: לא קר מדי, לא חם מדי, ומתאים מאוד להליכה.

עם זאת, מכיוון שמדובר באירוע שמושך אנשי מקצוע, מבקרים וחובבי עיצוב מכל העולם, כדאי להזמין לינה מוקדם ככל האפשר. מי שרוצה להיות קרוב למוקדי הפעילות צריך לחפש מלון או דירה באזור מרכזי, ליד תחנת מטרו או באזור שמאפשר הליכה נוחה. לינה במיקום טוב יכולה לשנות לגמרי את איכות הביקור, במיוחד אם יש לכם רק יום או יום וחצי.

המלצה למסלול קצר וממוקד

למי שמגיע ליום וחצי, אפשר לבנות מסלול פשוט ויעיל: ביום הראשון להתחיל במרכז העיר, להיכנס לכמה חללי תצוגה גדולים, להמשיך לארוחת צהריים באזור נוח, ומשם לעבור לווסטרברו לשעות אחר הצהריים. בערב כדאי להישאר באזור עם אווירה טובה ולא לחזור שוב למרכז בלי צורך. ביום השני, אם יש רק חצי יום, אפשר לבחור בין רפסהלואן לבין אזור נוסף במרכז שלא הספקתם. הבחירה תלויה בסגנון שלכם: מי שאוהב חללים תעשייתיים ועיצוב ניסיוני – רפסהלואן. מי שמעדיף חנויות, גלריות ומסלול נוח יותר – מרכז העיר.

למי שיש רק יום אחד, עדיף לוותר על ריבוי אזורים ולבחור מרכז העיר פלוס וסטרברו בלבד. זה ייתן טעימה טובה, מגוונת ונוחה בלי להרגיש שהיום התפזר. התחילו מוקדם, קבעו מראש 3 נקודות חובה, והשאירו זמן לעוד 2-3 עצירות ספונטניות.

מיקום ודרכי הגעה

ימי חגיגת העיצוב מתקיימים ברחבי קופנהגן, בעיקר בחללי תצוגה, סטודיואים, גלריות, חנויות עיצוב, מוזיאונים, אולמות תצוגה ומבנים מיוחדים הפזורים בכמה אזורים מרכזיים בעיר. הדרך הנוחה ביותר להתנייד היא שילוב של הליכה, מטרו, אוטובוסים ואופניים. קופנהגן היא עיר נוחה מאוד לתנועה, אבל בזמן אירוע כזה חשוב לתכנן לפי אזורים ולא לפי רשימה אקראית של כתובות. מומלץ ללון במרכז העיר, בווסטרברו או ליד תחנת מטרו מרכזית, כדי לא לבזבז זמן על נסיעות. מי שמגיע משדה התעופה יכול להגיע למרכז קופנהגן בתחבורה ציבורית בצורה נוחה יחסית, ומשם להמשיך בהתאם למסלול שבחר. עבור ביקור קצר, מיקום הלינה הוא לא פרט שולי – הוא יכול להיות ההבדל בין יום נעים וזורם לבין יום עמוס ומעייף.

למה לא כדאי לפספס את ימי העיצוב בדנמרק?

ימי חגיגת העיצוב בדנמרק הם הזדמנות לראות את קופנהגן ברגע שבו העיר מציגה את אחד הצדדים החזקים ביותר שלה. זו לא רק חוויה יפה, אלא גם חוויה שמלמדת איך מדינה קטנה יחסית הפכה לשם עולמי בתחום העיצוב. מי שמגיע פתוח וסקרן יכול למצוא כאן השראה אמיתית: לבית, לעסק, לצילום, לכתיבה, לאדריכלות, לאירוח, לאסתטיקה ולדרך שבה אנחנו משתמשים במרחב סביבנו. בתוך שלושה ימים בלבד, קופנהגן מצליחה להפוך את העיצוב ממשהו שרואים בחנות למשהו שחווים ברחוב, בחלל, בשיחה ובאווירה של העיר. זה אירוע קצר, מדויק, אלגנטי ומאוד דני – ומי שנמצא בדנמרק בתאריכים האלה בהחלט צריך להכניס אותו לתוכנית הטיול.

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

עזרה בתכנון טיול לדנמרק? השאירו פרטים 👇

 

חוויה בדנמרק מתחילה כאן